Filmul este o ecranizare a romanului Thor de Wayne Smith. Ted Harrison, un fotograf pasionat de meseria lui, n-a ezitat niciodata sa plece in colturi indepartate de lume, fie chiar si pentru a surprinde doar cateva imagini. Intr-una din expeditiile sale in inima junglei nepaleze, e atacat de o creatura odioasa, jumatate om, jumatate fiara, care ii omoara cu salbaticie prietena. Dupa o lupta disperata, Ted reuseste s-o omoare, din pacate, nu inainte ca fiara sa-l muste.
Intors acasa, Ted se muta la sora lui, Janet, care avea o proprietate la marginea unei paduri. Janet si fiul ei, Brett, sunt la inceput entuziasmati ca Ted locuieste cu ei, dar curand observa ca nu mai e cel pe care-l stiau dintotdeauna. Numai Thor, ciobanescul lor german, simte o amenintare din partea celui in care a avut intotdeauna incredere… Cand setea de sange a lui Ted incepe sa-i infranga ratiunea, Thor e singurul care ii sta in cale…

Transformat fără voia sa într-o creatură a morții, o ființă jumătate om, jumătate vârcolac încearcă să se salveze alegând să trăiască în mijlocul familiei.Instinctele, însă, se dovedesc a fi mai puternice decât el și omul vârcolac nu numai că nu trebuie să-și lase apropiații să-i descopere secretul, dar se vede nevoit să-și apere familia de sine însuși. Câinele Thor ar putea fi soluția eliberării de sub propriul jug.